dijous, 13 de juny del 2013

Taller Explorant la Informàtica. 3a Edició 1 i 2 de juliol de 2013.


Arriba la tercera edició del Taller “Explorant la informàtica”, activitat organitzada per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech, amb el suport del programa “Computer Science for High School” de Google.

Pels que no coneixeu l’activitat, aquest taller, de dos dies, té una visió pràctica, orientada a posar a l’abast dels assistents eines, recursos i materials per completar i/o renovar els continguts que actualment s’ofereixen a assignatures d’Informàtica o Tecnologia a l’ensenyament secundari (ESO i batxillerat). A més de les activitats formatives, també realitzarem debats al voltant dels continguts i recursos relacionats amb l’ensenyament de la informàtica.

L’activitat és gratuïta, i es realitza a les instal·lacions de la Facultat d'Informàtica de Barcelona.
Es lliurarà un diploma de participació als assistents.


Explorant la Informàtica
Programa Provisional d’Activitats

Dilluns 1 de juliol
09:30 – 9:45        Rebuda i Inauguració
09:45 – 11:00      Taller: Python per a l’alfabetització digital (I)
11:00 - 11:30       Pausa-Cafè
11:30 - 13:30       Taller: Python per a l’alfabetització digital (II)
13:30 - 15:00       Dinar
15:00 - 17:00       Debat: Intercanvi d’experiències, iniciatives i projectes
     Presentació d’activitat per a secundaria ofertes per la FIB i la UPC.

Dimarts 2 de juliol
09:30 – 11:00      Taller: Rasperry Pi: Un computador de baix cost per a l’educació (I)
11:00 - 11:30       Pausa-Cafè
11:30 - 13:30       Taller: Rasperry Pi: Un computador de baix cost per a l’educació (II)
13:30 - 15:00       Dinar
15:00 - 17:00       Visites a instal·lacions tècniques i científiques de la UPC
17:00                   Cloenda



Taller: Python per a l’alfabetització digital
Python és un llenguatge de programació que permet treballar amb més rapidesa i integrar diversos component de forma simple i eficient. Python és un llenguatge de lliure distribució disponible per Windows, Linux / Unix, Mac OS X, i ha estat adaptada a Java i màquines virtuals. NET. Python gaudeix d’una comunitat molt activa, i d’un grup de treball dedicat a l’educació. Més informació a http://www.python.org/. Descobrirem el llenguatge Python i realitzarem diversos exercís sobre PC.

Debat. : Intercanvi d’experiències, iniciatives i projectes
Tots els participants compartim una professió, una vocació, i molt sovint les mateixes necessitats. Es tracta de compartir, preguntar, i buscar respostes entre tots. Parleu de les vostres experiències i/o pregunteu si algú pot aportar respostes a les vostres inquietuds. A més, aprofitarem per presentar-vos les diferents activitats que des de la FIB i la UPC oferim als centres de secundària.

Taller: Rasperry Pi: Un computador de baix cost per a l’educació
Raspberry Pi és un ordinador integrat en una placa de la mida d’una targeta de crèdit. Desenvolupat al Regne Unit per la Fundació Raspberry Pi, té com a finalitat promoure l'ensenyament de la informàtica bàsica a les escoles. Permet instal·lar una gran varietat de sistemes operatius i aplicacions, així com desenvolupar projectes propis amb prestacions similars a un ordinador personal, tot per un preu de 30 €. Més informació a http://www.raspberrypi.org/. Presentarem les possibilitats que ofereix aquest hardware, i desenvoluparem diferents projectes utilitzant Python amb RasperryPi.

Visites a instal·lacions tècniques i científiques
Visites a algunes de les instal·lacions singulars de la Universitat Politècnica de Catalunya. Estem acabant de concretar quines es podran visita en les dates de l’activitat. Entre les possibilitats està el Centre de processament de dades, el Centre de realitat virtual, la Sala blanca i/o el Museu de la història de la informàtica .... acabem de concretar al programa final.


Més informació per correu electrònic apre@fib.upc.edu

Activitat gratuïta. Places limitades. És necessari fer la inscripció prèviament omplint el formulari en http://www.fib.upc.edu/cs4hs.html o trucant a Pere Abraham (Tlf. 93 405 41 83).



La informàtica és més.
Troba la informació del Grau en Enginyeria Informàtica en la web http://www.ilovebits.fib.upc.edu.

Pots seguir l'actualitat del món de la informàtica i de la FIB al nostre canal Facebook: http://www.facebook.com/ilovebits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada